Aangepast op: 22 april 2018

 

Wat is Friendship Force?

 

Friendship Force is een wereld omvattende organisatie van mensen, die belangstelling hebben voor het leven van mensen in andere landen.

 

Het streven is er op gericht om de onderlinge vriendschap te bevorderen door onderlinge uitwisselingen en daarmee te komen tot een vrediger wereld.

 

Friendship Force is opgericht in 1977 in Atlanta, USA, met steun van de toenmalige president en zijn vrouw, Jimmy en Rosalyn Carter. Sindsdien zijn er in 60 landen op alle continenten Friendship Force clubs.        

 

De centrale administratie van Friendship Force is in Atlanta. Van daaruit coördineert een kleine groep gekwalificeerde en betrokken medewerkers jaarlijks alle uitwisselingen die over de hele wereld plaatsvinden.  

Zie ook: www.thefriendshipforce.org   

 

Hoe werken we?

Er zijn twee mogelijkheden om met andere mensen en culturen kennis te maken: u bent gastheer/vrouw in uw eigen huis of u gaat naar een andere club en bent daar te gast in een gezin.              

                         

Als gastheer/vrouw biedt u mensen uit andere landen een week lang een onderkomen aan in uw huis. Uw gasten nemen deel aan uw dagelijkse leven en leren uw gezin, vrienden en omgeving kennen. Door deelname aan het door de club georganiseerde programma vliegt de tijd om.

 

Als gast gebeurt het omgekeerde. U gaat op bezoek bij leden in andere landen en neemt deel aan hun dagelijks leven en werken. Niet als toerist maar als lid van het gezin. Een unieke kans om landen en culturen te zien en te beleven door de ogen van de inwoners. Dat is natuurlijk een ongelofelijk verschil! Vaak koppelen we daar nog een rondreis aan vast.