Introductie:

 

Welkom op de site van Friendship Force Brussel.

Friendship Brussel is één van de 364 Friendship Force clubs in de wereld. Het doel van Friendship Force International is mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen en begrip voor elkaar te kweken. Het hoofdkantoor van de organisatie staat in Atlanta, VS, waar in 1977 de activiteiten werden gestart. Bij de oprichting waren de toenmalige Amerikaanse president Jimmy Carter en zijn vrouw Rosalynn betrokken. In 1992 werd Friendship Force International genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede. Wereldwijd zijn ruim 18.000 leden actief en elk jaar gaan ruim 5.000 leden van Friendship Force in groepsverband op bezoek bij leden van een andere club ergens in de wereld! Door het verblijf in een gastgezin ontdek je het land waar je te gast bent van binnen uit. Reizen met de Friendship Force is daardoor een bijzondere ervaring. Op jouw beurt verleen je gastvrijheid aan een clublid uit het buitenland en laat hem of haar de dingen zien uit je eigen omgeving.

 

 

Wat doet Friendship Force Brussel?

Elk jaar kiezen we gezamenlijk een land uit als reisdoel voor een ‘uitgaande exchange’

vervolgens koppelt het hoofdkantoor in Atlanta ons aan één of twee clubs van het desbetreffende land. Nadat we de contactgegevens van de andere club(s) hebben ontvangen, gaat één van ons aan de slag om de reis voor te bereiden. Als kleine club werken we nauw samen met de andere lokale clubs in Nederland en België. De afgelopen jaren bezochten we bijvoorbeeld Canada, Zweden, Japan en Israël.

 

Daarnaast krijgen we elk jaar het verzoek om één of twee groepen gedurende 1 tot maximaal 7 nachten gastvrijheid te bieden. Samen maken we voor die dagen een gevarieerd programma en één van ons neemt contact op met de bezoekende club. Bij toerbeurt begeleiden we de gasten bij het programma. De afgelopen vier jaar hebben we bijvoorbeeld groepen ontvangen uit Brazilië, Zweden, Nieuw Zeeland, Japan en Amerika.

 

 

Wat verwachten we van de leden?

· Enthousiasme voor deze manier van reizen en gastvrijheid bieden

· Een open blik en respect voor andere mensen en culturen

· Actief meedenken en meedoen

· Bereidheid om iemand thuis te logeren te hebben en/of te begeleiden tijdens het programma.

Heb je een klein huis en kun je geen logés herbergen? Geen nood!

Je kunt dan ‘Day host’ zijn. Dat wil zeggen dat je één of meerdere gasten begeleidt tijdens het programma. Op die manier maak je het mogelijk dat een lid wat die dag werken moet toch mee kan doen met een uitwisseling.

Als lid van een Friendship Force club, kun je ook deelnemen aan het reisaanbod van Friendship Force International. In dat aanbod  zijn ook themareizen of reizen gecombineerd met vrijwilligerswerk.

 

Zes redenen om met Friendship Force de wereld te ontdekken!

 

· Bezoek een land waar je nog nooit was.

Reizen met FF is de manier om een land van binnen uit te ontdekken.

· Verlaat de platgetreden paden.

Geen betere manier om een land te ontdekken dan aan de hand van een vriend. Zo kun je dineren in een paleis in Indonesië, een verlaten dorp in Afrika bezoeken, of een polo- wedstrijd zien in Argentinië.

· Culturele onderdompeling.

Leer kalligraferen in Japan, kook het familierecept van je gastheer in Spanje, bezoek een High School in Amerika.

· Maak vrienden voor het leven

Door het verblijf in het gastgezin krijg je er nieuwe vrienden bij.

· Verbreed je horizon.

Ook zonder reizen komt er door gastgezin te zijn, een andere wereld bij je thuis.

· Ambassadeur van eigen land.

Door jou zullen gasten Nederland op een andere manier gaan zien. Je draagt daardoor bij aan een wereldwijde ‘goodwill’.

 

Contact

Nieuwsgierig geworden?

Nog vragen?

Neem dan contact met ons op!

mail naar patriciawellekens@gmail.com

Geregeld organiseren we een voorlichtingsavond voor nieuwe leden.

Je bent daar van harte welkom!

Aangepast op: 22 april 2018